Yrityksen perustaminen Jyväskylä

Jyväskylän Tilitoimistopalvelut Oy auttaa kaikessa yrityksen perustamiseen ja sen toimintaan liittyvissä asioissa sukupolvenvaihdoksista verotukseen.

Yrityksen perustaminen on usein byrokratian takia vaivalloista, mutta kun apunasi on asiantuntijayritys, kaikki sujuu hallitusti. Hoidamme halutessasi kaikki paperit puolestasi tai tarjoamme konsultaatiota. Yrityksen perustaminen ei ole ainoa keino ryhtyä yrittäjäksi, voit myös toimia esimerkiksi franchising-yrittäjänä, ostaa liiketoiminnan kokonaisuudessaan tai olla yrityksen jatkaja sukupolven yli. Myös näissä asioissa joustava ja asiakastaan kuunteleva tilitoimistomme on apunasi. Aloittelevalle yrittäjälle olemme keränneet tälle sivulle ohjeistusta valittavanasi olevista yritysmuodoista. Ota meihin yhteyttä ja jutellaan lisää, mikä yritysmuoto sopisi toiminnallesi parhaiten.

Osakeyhtiön perustaminen

Osakeyhtiö on yksi yleisimmistä suomalaisista yritysmuodoista. Osakeyhtiössä osakkeenomistajat vastaavat yhtiön velvoitteista vain sijoittamallaan pääomapanoksella. Osakeyhtiössä osakkeenomistajilla on rajoitettu vastuu, he ovat yhdenvertaisia ja toimivat enemmistön mielipiteiden perusteella. Osakeyhtiön vähimmäisosakepääoma on 2500 euroa ja se on omistajistaan erillinen, itsenäinen oikeushenkilö.

Oikeushenkilö = oikeushenkilöllä on lain edessä oikeuksia ja velvollisuuksia. Oikeushenkilöllä on oikeuskelpoisuus ja oikeudellinen toimintakyky.

Miksi valita osakeyhtiö?

 • Osakeyhtiötä verotetaan tuloksen perusteella, kun yksityisen elinkeinonharjoittajan ja henkilöyhtiön tulo verotetaan ansio- ja/tai pääomatulona. Riippumatta siitä, nostetaanko yrityksestä voittoa vai ei.
 • Sijoittajien on esimerkiksi start up -yritykseen helpompi tulla mukaan, kun sijoittaja voi ostaa osakkeita.
 • Konkurssissa vastuu jää yritykselle ja vain henkilökohtaisesti taatut velat tulevat henkilöille.
 • Perheenjäsenille palkanmaksu on helpompaa ja vähemmän byrokraattisempaa.

Toiminimen perustaminen

Toiminimen perustaminen on helppoa ja halpaa. Jos harjoitat pienimuotoisesti jotain toimintaa, voi toiminimen perustaminen sopia loistavasti. Toiminimen voit myös helposti laittaa ”pöytälaatikkoon”, kun haluat lopettaa toiminnan. Toiminimellä toimisessa on kuitenkin muutamia riskejä: yrityksesi taloudelliset riskit ovat yhtä kuin henkilökohtaisen taloutesi riskit. Yrittäjänä myös tiettyjen tukien saamisesta tulee monimutkaisempaa.

Miksi valita toiminimi?

 • Harjoitat pienimuotoisesti jotain liiketoimintaa ja liikevaihtosi on pieni.
 • Opiskelijalle ja sivutoimiseksi työksi kätevä ja helppo vaihtoehto.
 • Sopii keikkaluontoiseen työhön.
 • Helppo tie kokeilla yrittäjyyttä ja laskuttaa palveluistasi/tuotteistasi.  

Osuuskunnan perustaminen

Osuuskunnan omistavat sen jäsenet, jotka voivat itse valita osuuskuntaan kuuluvien henkilöiden määrän ja jäsenien maksettavaksi tulevan osuuspääoman. Toiminta vastaa osakeyhtiötä, erona vain että minimipääomavaatimusta ei ole. Vastuu osuuskunnassa rajoittuu sijoitettuun pääomaan, joten osuuskunnan jäsen voi pahimmassa tapauksessa menettää vain sijoittamansa pääoman.

Miksi valita osuuskunta?

 • Helppo perustaa usean ihmisen kesken: voitte itse päättää alkupääoman.
 • Jäsenillä on tasapuoliset oikeudet ja voitot voidaan jakaa sovitusti.
 • Osuuskunnan jäsenillä säilyy oikeus palkansaajan työttömyysturvaan.

Kommandiittiyhtiön perustaminen

Kommandiittiyhtiö on henkilöyhtiö, jossa on oltava vähintään yksi vastuunalainen yhtiömies ja yksi äänetön yhtiömies. Äänettömän yhtiömiehen vastuu sijoittuu hänen sijoittamaansa pääomaan, rahasummaa tai apporttiin. Äänetön yhtiömies ei voi osallistua yhtiön hallintoon, ellei siitä ole erikseen yhtiösopimuksessa sovittu. Äänetön yhtiömies saa voittonsa velkojien jälkeen ennen vastuunalaisia yhtiömiehiä. Vastuunalainen yhtiömies voi tehdä päätökset yksin yrityksen nimeen.

Miksi valita kommandiittiyhtiö?

 • Vastuunalainen ja äänetön yhtiömies voivat nostaa palkkaa tai luontoisetuja, mutta niistä menee sosiaaliturvamaksu.
 • Äänetön yhtiömies voi sijoittaa vain panoksensa yhtiöön ja olla sitten työsuhteessa yhtiöön.
 • Yhtiösopimus voidaan laatia hyvin vapaasti, tässä on hyvä olla osapuolilla pätevät neuvonantajat.
 • Ei vaadi lainkaan tai vain hyvin vähän pääomaa. Pääoma voi olla rahaa, tavaraa tai yhtiön hyväksi tehty työpanos. 

Jyväskylän Tilitoimistopalvelut Oy tarjoaa asiantuntevaa yrityskonsultointia pienille ja suurille yrityksille. Meiltä saat palvelua kaikissa yritysmuutoksiin liittyvissä asioissa. Vuosien kokemus yritysasioiden hoitamisesta takaavat palveluidemme korkean laadun.

Muut konsultointipalvelut

 • Verotus
 • Yritysmuodonmuutos
 • Yrityksen sukupolvenvaihdos

Yrityskonsultointi toteutetaan aina yksilöllisesti asiakkaan lähtökohdista käsin. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kysy lisää yrityskonsultoinnista!

Ota Yhteyttä!

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme.